LESZ
Lelki Egészség Világnapi szakmai konferencia
2023. október 13-14.
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ
LESZ 2023

MEGHÍVÓ

53. éve a lelki egészség védelmének szolgálatában a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének (LESZ) önkéntesei

Magyarországon az első lelki elsősegély telefonszolgálat 1970-ben alakult meg Debrecenben, az öngyilkosság megelőzése, a krízisek kezelése és a mentálhigiénés prevenció céljainak megfelelően. Az Alapítók céljai ma is előtérben állnak. Évente közel 200000 hívást fogadnak az önkéntesek a nap 24 órájában, a hívók számára térítésmentesen, Magyarországon 2 segélyhívó vonalon a 116-123 és a 06 80 810600 telefonszámokon, valamint a Református Szeretetszolgálat TLG 06 80 296 844 telefonszámán.

A Magyarországon működő szolgálataik mellett kiemelt figyelmet fordítanak a határon túli szolgálatok támogatására, a közös szakmai fórumokra, képzések, konferenciák megtartására. Az elmúlt években, mind regionális, mind országos és Kárpát-medencei szakmai találkozóik az Alapítók által megfogalmazott célok megvalósításához kapcsolódtak és a környezeti változásokra (pandémia, generációs problémák stb.) adott válaszlépések egyeztetését, tapasztalatok cseréjét jelentették. Az Erdélyben, Kárpátalján és Felvidéken működő szolgálatok önkéntesei is az egységes vizsgarendszer és az anonimitás, önkéntesség, titoktartás céljainak megfelelően végzik tevékenységüket a szövetség tagjaiként.

A LESZ 2023. évben 26 magyarországi és határon túli magyar nyelvű szolgálat közel 500 önkéntesének munkáját koordinálja.

A 2023. október 13-14. között Balatonfüreden a Lelki Egészség Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő konferencia elsődleges célja a lelki egészség védelmében szerepet vállaló állami intézmények és a civil szféra szakembereinek tapasztalatcseréje a mentálhigiénés prevenció fejlesztésének érdekében.

Dudás Erika
elnök, LESZ

Konferenciánk
védnöke
Hornung Ágnes
családokért felelős államtitkár
Hornung Ágnes
családokért felelős államtitkár
Konferenciánk
fővédnöke
Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Csák János
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Konferenciánk
támogatója
Dr. Bóka István
Balatonfüred polgármestere
Dr. Bóka István
Balatonfüred polgármestere

HELYSZÍN